17 август 2019-Нюз Фронт.

Европейският Съюз не може да се справи със собствените си проблеми, като нашествието на мигрантите и увеличаването на престъпността в редица европейски държави, но за сметка на това, по молба на США от ЕС са готови да правят «нужните» заявления и да дават «експертни» съвети на други страни.

 

( кадър от безредиците в Хонгконг)

 

( Снимка разпространена от китайските медии, на която се виждат 4-ма от лидерите на масовите безредици в Хонгконг в компанията на  ръководителя на политическата секция на консулството на САЩ.

Множетсво международни анализатори и експерти, посочиха, че безредиците в Хонгконг, както и акциите в Москва, са дело на един режисьор, и случващото се е насочено именно срещу Русия и Китай.

 

И ето и позицията на ЕС:

„Европейският съюз припомня близките си отношения с Хонконг в рамките на принципа„ една държава, две системи “, заяви дипломатът от ЕС Федерика Могерини от името на Европейския съюз.

ЕС заявява, че през последните два месеца голям брой граждани упражняват своето «основно право на събиране».

Напоследък обаче се увеличава броят на неприемливи инциденти с риск от по-нататъшно насилие и нестабилност.

„Задължително е да се покаже сдържаност, да настъпи ненасилие и да се вземат спешни мерки за деескалиране на ситуацията“, каза Могерини.

Според ЕС необходимото е диалог, включващ всички ключови участници в процеса.
Основните свободи, включително правото на мирни събрания и високата степен на автономия на Хонконг в съответствие с принципа „една държава, две системи“ са залегнали в закона и в международните споразумения и „трябва да останат в сила“, заключи Могерини.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;