Представителят на МВнР на Русия Мария Захарова обясни защо западните страни вече не отделят на Сирия голямо внимание.

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в рамките на Петербургския международен икономически форум обясни защо Западът вече не отделя на Сирия голямо внимание.

Според нея, западните страни са изгубили интерес към ситуацията ва САР, защото не са успели да свалят президента Башар Асад. Представителят на МВнР счита, че Вашингтон и Брюксел са осъзнали, че понастоящем не е толкова лесно да бъде свалено официалното правителство на независима държава. Това е несправедлив подход, в 21 век нещата не се правят така, убеден е руският дипломат.

«Плановате по свалянето на Асад претърпяха крах», каза Захарова.

Според нея, Западът вече не проявява интерес към Сирия, защото сценарият, който е бил подготвен за тази страна така и «не е успял да се реализира».

«Сега, когато тероризмът в Сирия може би и да не е победен напълно, но е спрян, жителите на страната вече имат реалната възможност да си изградят ново бъдеще и нов мирен живот, затова западните страни веднага изгубиха интерес към тази страна», резюмира Мария Захарова.

Припомняме, че по-рано Захарова говори за ситуацията около лагера за бежанци «Ал Хол» в Сирия, в който понастоящем се намират над 74 хиляди човека. Те живеят в нечовешки условия.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;