Протурски части стрелят по ВС на Сирийската армия


На видеото: Бойци от протурския «Фронт за национално освобождение» стрелят по автомобил на Въоръжените сили на Сирийската арабска армия.

Актуална обстановка в провинция Хасаке в Сирийската арабска република:
Съединените американски щати, които заявиха за извеждането на своите войски от Сирия, не бързат да изпълнят обещанията си. Вместо това те изграждат вертолетна площадка надалеко от селището Тал ал Аркам, разположено южно от  Рас ел Айна.

Протурски части стрелят по ВС на Сирийската армия

В обекта пристигна колона строителна техника. Според твърденията на очевидци, понастоящем американските специалисти работят над планировката на територията. Това съобщиха източници от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че терористите са свалили в провинция Идлиб в Сирия самолет на сирийските ВВС. Това съобщи държавната теливизия на Сирия, позовавайки се на военен източник.

«Един от нашите военни самолети, чиято задача е била унищожаване на щабовете на терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра» в района на Таманиа, е бил свален на 14 август с ракета, изстреляна от базиращите се в този регион терористични групировки», заяви източникът.

Както пише агенция Anadolu, терористите са свалили изтребителя Су-22 на ВВС на Сирия, а пилотът е пленен.

 

Коментари:

Зареждане ...