Сътрудниците на Министерството на държавната сигурност на ДНР задържаха жител на Републиката за шпионаж в полза на украинските спецслужби. Това днес съобщиха от ведомството в Републиката.

«Министерството на държавната сигурност на Донецката Народна Република по подозрение в шпионаж в полза на украинските спецслужби задържа гражданина на ДНР Роман Г., роден през 1996 година», отбелязаха от ведомството.

По информация на следствието, през юли 2017 година при пресичането на украинския контролно-пропускателен пункт «Мариинка» мъжът е бил задържан от сътрудници на СБУ и под психологически натиск е дал съгласие за сътрудничество. След завръщането си в Републиката той не се е обърнал за помощ към съответното министерство в ДНР, а е започнал да изпълнява получените указания, насочени срещу сигурността на ДНР.

«В посочения период от октомври 2017 Роман чрез месинджъри е предавал на сътрудниците на СБУ сведения, получени в резултат на следене на личния транспорт на военнослужещите от УНМ на ДНР, предоставял е снимки на личните домове на военнослужещите», подчертаха от ведомството в ДНР.

 

Тагове: ; ; ; ; ;