На пресконференция, предавана на живо от телевизия Си Ен Ен, кметът на града Джеймс Кени съобщи, че мъжът, открил стрелбата в северните части на Филаделфия, е стар познайник на полицията и многократно е бил съден по криминални обвинения. Това съобщи БТА.

Той обърна внимание, че стрелецът е успял да се запаси с «неограничено количество огнестрелни оръжия и муниции за тях», което му позволява да стреля в продължение на часове.

По данни на полицейското управление, на шестимата служители на реда, получили огнестрелни рани по време на стрелбата, е оказана медицинска помощ и те вече са добре. Още няколко колеги са получили травми от друг вид по време на инцидента.

Медиите съобщават и за двама полицаи, блокирани в сградата, където се е барикадирал стрелецът. Той отхвърлил опитите на полицаите да преговарят с него и отказва да се предаде, за да се избегне по-голям брой ранени.

Според шефа на полицията опитите «да се повлияе на заподозрения чрез негови роднини останаха безуспешни. Звънихме му много пъти, но той не отговаря».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;