Кметът на Киев Кличко е наел професионални убийци за ликвидиране на известния адвокат, екс-главата на администрацията на президента на Украйна от времето на Янукович Портнов.

Това сподели депутатът от Върховната рада на Украйна Онищенко в интервю за телевизионния канал «112 Украина».

«Кличко е наел убийци, за да убият Портнов. Арестуваха ги, има наказателно дело, в което убиецът е дал показания, че е получил задачата от Кличко да го ликвидира», заяви Онищенко.

Според него, веднага щом Кличко станал кмет, той започнал да ограбва бюджета на столицата. В това му помагали съратници на Петро Порошенко.

«Виталий се оказа истински негодник. С него бяха в армията, заедно започнахме в спорта. Аз го поддържах, финансирах Майдана, всичко финансирахме чрез Кличко. И кметските избори: той през цялото време ревеше, че няма пари. Казваше, че е патриот, че страната е корумпирана, че тя трябва да се спаси. И аз му вярвах. Но щом стана кмет, се превърна в същия корупцицонер, който изсмуква бюджета на града. Съратниците на Порошенко направиха огромни пари чрез него. Той се оказа обикновен корупционер», заяви Онищенко.

 

Тагове: ; ; ; ; ;