Актуална информация за ситуацията в Сирия (и видео)


Оперативната обстановка в Сирия остава без промени. В северната част на Алепо бе извършена серия от терористични атаки. Жертви станаха протурски бойци и мирни граждани. В Латакия джихадистите отново атакуваха руската авиобаза Хмеймим. Сирийската армия се укрепи на завзетите позиции южно от Идлиб, в същото време ВВС на САР нанасяще удари по следващия опорен пункт на метежниците в провинцията.

Командването на правителствените сили подготвя допълнителни подразделения в региона, вероятно за организиране на по-нататъшно настъпление. В Дейр аз Зор през нощта бойците от «Ислямска държава» се опитаха да  завземат КПП на ВС на Сирийската арабска армия около град ал Маядин. Нападението бе отблъснато.

В северно Алепо отново имаше терористични атаки. В резултат на взрив на бомба в Джераблус в автомобила си загина командващият 3-ти корпус на протурската «Свободна сирийска армия» (TFSA) Хусейн Амин.

Още един взрив прогърмя в град Африн. В центъра на населеното място бе взривена жилищна сграда. Броят на жертвите се уточнява.

 

Коментари:

Зареждане ...