Представителите на Специалната мониторингове мисия към ОССЕ фиксираха изнасянето на тялото на загиналия военнослужещ от националната гвардия на Украйна от контролираната от Киев територия. Това съобщи офицерът от пресслужбата на управлението на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

«Представителите на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ фиксираха изнасянето на тялото от контролираната от Киев територия», отбеляза Филипоненко.

По-рано представители на ЛНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня и общественици от организацията «Съюз на ветераните от Афганистан Луганщина» предадоха на украинската страна тялото на военнослужещия от националната гвардия на Украна, загинал на 10 август при взрив на мина в «сивата зона» близо до село Рассадка.

По-рано се съобщи, че украинското командване няма да прибере захвърленото на бойното поле тяло на лейтенанта от ВСУ.

Ден по-рано представителите на ЛНР под обстрела на ВСУ прибраха от «сивата зона» тялото на украинския боец.

Съобщи се също, че командването на т.нар. «ООС» е хвърлило да гният в полето телата на украински бойци, взривили се в собствените си мини в «сивата зона» около село Рассадка, за да обвинят военнослужещите от ЛНР в обстрел.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;