Православна Русия — последната надежда за запазването на християнството в Европа

14 август 2019-Нюз Фронт.

В ексклузивно интервю за телевизия Царград, политологът и общественик Матеуш Пискорски разказа за своята визия за Европа, нейното настояще и бъдеще и ролята на Русия за запазването на християнската европейска идентичност.

Матеуш Пискорски прекарваа три години в полски център за задържане по обвинение за сътрудничество с руските власти и дейности срещу Полпа.

След задържането му много европейски политици, журналисти и общественици направиха изявление, че Пискорски е политически затворник и че действията на полските власти противоречат на елементарните норми, приети по целия свят.

През 2018 година работната група на ООН за произволни задържания след искане, на което полските власти не отговориха, счете продължителното задържане на Пискорски под стража, до началото на съдебен процес, за нарушаване на редица членове от Международния пакт за граждански и политически права, призовавайки за неговото освобождаване.

Служители на полската Агенция за вътрешна сигурност не успяха да предоставят убедителни данни, потвърждаващи нарушението на Закона от Пискорски и на 16 май 2019 година той бе освободен от Варшавския център за задържане под стража под гаранция от 200 хиляди злоти преди присъдата на съда.

За себе си разбрах, първо, че вече е започнала истинска война, война на авторитарни режими в Централна Европа срещу собствените им граждани, в която, разбира се, враг е Русия и онези собствени граждани, които говорят за мир и сътрудничество с Русия.Второ, разбрах, че това има дълбок геополитически смисъл, смисъл, който се крие във факта, че чрез посредничеството на Полша и други страни от Централна Европа се играе геополитическа игра, игра, насочена срещу Руската Федерация«,- казва в интервю Пискорски.

 

Тук искам също да подчертая, че всъщност преследването на граждани на страните от ЕС, които се изказват в подкрепа на европейско-руското сътрудничество, евразийските възгледи, евразийските политически концепции, е насочено директно срещу Руската Федерация.
Защото целта и задачата на всички тези репресии е да се гарантира, че никой в нито една от страните на Европа дори не мисли да сътрудничи по някакъв начин с руските неправителствени структури, с руските политически организации.

…Полша дори не е в най-малка степен независима държава. Полша е инструмент в геополитическата борба, включително борбата, която заплаща срещу собствените си граждани. А поръчителят на всички действия на полското ръководство са определени неоконсервативни кръгове в САЩ.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...