14 август 2019-Нюз Фронт.

Сред аутсайдерите на Европейския съюз по отношение на икономическите показатели може внезапно да се окаже Германия, чиято икономика спадна с 0,1%. И ако тази тенденция не може да бъде пресечена, Германия ще бъде изправена пред първата рецесия за последните 6 години.

Това съобщава изданието «Die Welt».Изданието отбелязва, че икономиката на Франция например е нараснала с 0,2%, на Испания — с 0,5%.

В същото време Германия не може да се похвали с показатели, които са свързани с промишлеността, чиято производителност е спаднала с 2%.
Заедно с това германският износ е спаднак с 8%, което беше улеснено от търговската война на САЩ с Китай и Brexit.

Вътрешният пазар на Германия вече не може да осигури защитата си от външни проблеми, подчертават авторите, като не изключва възможността индустриалната криза да „зарази“ и други сектори на икономиката, тогава страната ще се изправи пред пълна криза.
В същото време вероятността от рецесия в Германския институт по макроикономика се оценява на 43%.

Анализаторите в Deutsche Bank са още по-песимистични.

Според последните прогнози се очаква Германия да бъде засегната от рецесия през третото тримесечие.
В тази връзка Deutsche Bank надхвърли наполовина годишните си прогнози за растеж за цялата година от 0,7 до 0,3 процента.

Към всичко това, ако се добави и проблемът с миграционната политика, резкият скок на мигрантска престъпност, се оказва, че Германия, която някога държеше лидерството на една от най-силните икономически държави в Европа, днес се намира на прага на голяма криза с неясни последствия.

Както се казва- прелестите на членството.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;