14 август 2019-Нюз Фронт.

Руските спецслужби са известни с високия си професионализъм, и винаги са крачка напред по отношение на другите служби. В Русия ежедневно е пресичана терористична дейност на спящи клетки, изпратени и вербувани от западните спецслужби, предотвратяват се атентати, и се прави всичко възможно за недопускане на провокации поръчани от Запада. Въпреки това, злото не спи, и съответно провокации дебнат от всякъде. И тъй като, Запада най-често действа с помощта на чужди ръце, сега паника е обхванала Полша.

За последно време няколко полски агенти бяха изобличени и разкрити.
Един от тях, Мариан Радзаевски, ще прекара следващите 14 години в затвор на строг режим.
Според полското издание Polityka, сривът на полската шпионска мрежа в Русия „е бил удар върху опетнената репутация на полските разузнавателни служби, които са в безпрецедентна криза“.

Раджаевски бе хванат от ФСБ, докато се опитваше да изнася тайни части от системата за ПВО С-300 от Русия.

Полските медии твърдят, че властите във Варшава всъщност са го оставили на произвола на съдбата и не правят нищо, за да облекчат съдбата на разкрития агент. А и добре известно е в кръговете на разузнаването, че разкрит агент или шпион приключва веднага кариерата си.

Неотдавнашният арест в Русия на 39-годишния Александър Воробйов, секретар и помощник на бившия губернатор на Калининградска област, а сега пълномощен председател на президента на Руската Федерация в Уралския федерален окръг Николай Цуканов, също вдигна много шум в Полша.
При задържането му, беше намерен полски паспорт и специално оборудване и записваща апаратура.

Според данните на изданието Polityka той е бил е източник на НАТО и дори е предавал информация по делото „Скрипал“.

Полските експерти обръщат внимание на факта, че по този начин Русия започва сериозна игра и изпраща ясен сигнал към света:
системата за сигурност на една от страните от НАТО е унищожена:

„Такъв брой задържания след дълъг период на мълчание и сериозни доказателства са нокаут.Нещо подобно може да се случи само в една ситуация: когато се появи предател. Полските тайни служби имат сериозни проблеми.

А както всички знаем, Полша напоследък демонстрира лоялност към САЩ във военно-техническо отношение, и САЩ се възползват от тази сситуация.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;