Полетите от и до летището в Хонконг тази сутрин бяха възобновени след двудневно прекъсване, белязно от изблици на насилие — свидетелство за втвърдяване на позициите на участниците в продемократичните протести и властите, предаде Асошиейтед прес. Това съобщи БТА.


Тридесетина протестиращи останаха да лагеруват в зоната за пристигащите пътници ден след като масова демонстрация, на която се стигна до стълкновения, доведе до отменяне на над 100 полета. Гишетата за чекиране обаче бяха отворени и графикът на полетите изглежда се нормализира.

Летището прекрати чекирането в късния следобед вчера, след като протестиращите превзеха терминала и блокираха достъпа до зоната за заминаващи пътници. Анулираните вчера полети се добавиха към отменените заради протеста в понеделник 200 полета.

Повечето протестиращи напуснаха, след като полицаи, въоръжени с лютив спрей и палки, се опитаха да влязат в терминала, водейки борба с демонстранти, барикадирали входовете с колички за багаж. За кратко полицията за справяне с безредиците влезе в стълкновения с протестиращите.

Източник: Хонконг

Тагове: ; ; ; ; ; ;