Командването на Въздушно-космическата отбрана на Северна Америка (NORAD) съобщи, че е фиксирало два руски самолети против подводници Ту-142, влезли в зоната за идентификация на ПВО на Аляска.

Внезапната поява на руските ядрени «Мечки» предизвикаха паника в Аляска. Командването на Въздушно-космическата отбрана на Северна Америка (NORAD) съобщи, че е фиксирала два руския самолети против подводници Ту-142, влезли в зоната за идентификация на противовъздушната отбрана на Аляска.

Руските стратегически бомбаридовачи се приближили до бреговете на щата и сериозно травмирали американските сили за противовъздушна отбрана. На свой ред от Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че самолетите от морската авиация на Тихоокеанскя флот на Руската Федерация са изпълнили планов полет във въздушното пространство над неутралните води на Тихия океан.

По-рано съобщихме, че шест самолети против подводници Ту-142 и Ил-38Н от морската авиация на Тихоокеанския флот ще вземат участие в авиационната част на Главния военно-морски парад. Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Те вече извършиха прелитане от Камчатка във Вологодска област, преодолявайки над 8 хиляди километра.

Именно там летците ще участват в подготовката за събитието. Тренировъчните полети стартират следващата седмица.

По време на полета екипажите на самолетите против подводници усъвършенстваха техниката си на пилотиране в строй, както и полет по зададен маршурт в състава на звено.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;