Полетите на летището в Хонконг бяха подновени

Полетите бяха подновени на летището в Хонконг, след като вчера трафикът бе блокиран от събирането на хиляди демонстранти на аерогарата, предаде Франс прес. Това съобщи БТА.

Полетите на летището в Хонконг бяха подновени
Говорител на летището обяви тази сутрин, че е подновено регистрирането на пътници и багажи, а информационните табла показват постепенно подновяване на излитащите и кацащите полети.

Около 5000 души, по данни на полицията, участваха във вчерашната протестна акция. Повечето се разотидоха през нощта без намесата на силите на реда. Малцина останаха тази сутрин на аерогарата, която бе почистена от всички плакати, но графитите още си стоят по стените.

Осмото в света по брой пътници летище (74 милиона пътници през 2018 г.) спря работа в момент, когато централното китайско правителство казва, че вижда «признаци на тероризъм» в протестното движение, разразило се в полуавтономния регион.

Това е нова ескалация в започналата през юни политическа криза в Хонконг — най-тежката, откакто Великобритания предаде острова на Китай през 1997 г.

Източник: Хонконг

Коментари:

Зареждане ...