«Силите за освобождението на Африн» продължават борбата с турските окупатори в региона. В две операции те успяха да ликвидират 13 лоялни на Анкара бойци на територията на кантона.

По време на първия рейд кюрдите успяха, както те съобщават, да поразят автомибил на въоръжените сили на Турция в района на град Мареа, източно от Африн, чрез противотанкова управляема ракета.

По-късно през деня партизаните от «Силите за освобждение на Африн» успешно извършиха нальот върху позициите на турските наемници в селището Бред в южната част на Африн.

Бойците минираха позициите преди отстъплението си, което доведе до големи загуби сред джихадистите.

На видеото: Кюрдските партизани атакуват нашествениците

Подкрепяните от Турция групировки на този етап не са коментирали нападенията, впрочем те много рядко признават своите загуби, предпочитат да съобщават само за успехите си.

Освен това, двама турски военнослужещи са били ранени, когато кюрдите са атакували базата им в град Кимар, южно от Африн, с противотанкова управляема ракета.

Министерството на националната отбрана на Турция заяви, че нападението в Кимар е било извършено от «Отрядите за народна защита» (YPG). Но партизаните от «Силите за освобождение на Африн» са поели отговорността за нападението, заявявайки, че това е бил отговор за убийството на един от техните съратници.

По данни на сирийски източници, турските вертолети са евакуирали ранени войници от главния футболен стадион в Африн в болница в Турция.

На видето: Турски вертолети евакуират ранени войници

В отговор на нападението турските военни изстреляха по контролираните от кюрдите райони южно от Африн 127 артилерийски снаряди. Информационна агенция «Hawar» (ANHA) съобщи, че в резултат на обстрела са били ранени 5 мирни граждани, включително едно бебе.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;