Публикуваха кадри на последствията от минометните обстрели по ДНР от въоръжените сили на Украйна

12 август 2019-Нюз Фронт.

В понеделник, 12 август, украинските войски изстреляха минометни снаряди в село Октомври в южната част на Донецката народна република. Телевизия»Звезда» публикува снимки на последствията от обстрелите.

 

 

Снимки: ТРК «Звезда»

 

Общо ВСУ са изстреляли по населеният пункт осем снаряда с калибър 82 мм. На кадри от село Октомври се вижда, че жилищните сгради са били силно повредени. Покривите на къщите се срутиха, тухлената конструкция е пробита от обстрелите.

На отделни кадри се виждат разрушени стени, от които са останали само каменна троха и стъкло, и разбити стъкла.

ДНР призова международните наблюдатели да повлияят на украинската страна, за да се предотврати по-нататъшно влошаване на ситуацията по линията на съприкосновение, като отбелязаха, че действията на украинските въоръжени сили илюстрират много добре, че постигането на мир в Донбас не е сред техните приоритети.

Припомняме, от 21 юли в Донбас действа примирие, забраняващо освен всичко друго, не само провеждането на военни действия, но и разполагането на оръжия в или в близост до населени места. Но за съжаление, както и преди, така и към настоящия момент украинската страна не спазва примирието и продължава ежедневно обстрелите по Донбас.

Вчера, на 11 август 2019 г., селата Бесарабка и Изотова бяха обстреляни с тежка картечница. Няколко куршума удариха училището, както и по стопанските постройки.
По щастливо съвпадение няма пострадали цивилни. Това съобщи кметът на Горловка Иван Приходко

„Вчера в резултат на обстрел от тежка картечница в селата Бесарабка и Изотова училище № 30 отново получи два удара, а също и стопанските постройки на ул. Тушинская, на 34 години, един от куршумите излетя през прозореца на улицата. Бах 5, ап. 12, повреди остъкляването. За щастие няма жертви. Проверката е в ход “, каза кметът на Горловка Иван Приходко на страницата си в социалната мрежа.

 

Видео кадри от военния кореспондент на News Front- Катерина Катина

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...