12 август 2019-Нюз Фронт.

В интервю с Passauer Neue Presse, министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман говори за „повишения риск“ и се позова на статистиката на престъпленията: мигрантите извършват по-жестоки престъпления от германците.
Бьорн Хьоке, ръководител на партията AfD в Тюрингия, също изрази това на партийна среща в Котбус, отбелязвайки, че има повишен риск от насилие и престъпления сред мигрантите.

 

Фактите казват, че броят на престъпленията с насилие намалява през последните две години.
Сред престъпленията с насилие полицейската статистика на престъпленията обобщава, наред с други, опасни и тежки наранявания, грабежи, убийства, непредумишлени убийства, изнасилване и сексуална принуда.

Всъщност само регистрираните от полицията случаи се записват в статистиката — полето в сянка на неразкрита престъпност остава извън полезрението.

„PKS не отразява точно реалността на престъпленията, а по-скоро по-малко или по-малко близък подход към реалността, в зависимост от вида престъпление“, се казва в доклада на PKS за 2018 година.

 

Докато в Германия обаче се занимават с изучаване на статистиката, всеки ден се случва ново престъпление извършено от мигрант.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;