Една от най-крупните в света инвестиционни банки «Goldman Sachs Group» стигна до извода, че търговската война на президента на САЩ Доналд Тръмп с Китай в най-близко време ще доведе до рецесия на американската икономика.

Съответното изявление бе съобщено от «Reuters».

«Очаква се влизането в сила на митата върху останалите стоки, доставяни от Китай, те са на стойност 300 милиона долара», отбялзат от банката.

Позовавайки се на изследване на аналитици, банката стига до извода, че ситуацията ще се отрази на ръста на икономиката зничително по-силно, отколко се е очаквало, затова аналитиците са занижили прогнозите си за поредния етап от годината с 12 пункта — т.е. до 1.8 процента.

«Отбелязваме по-съществено влияние на търговската война върху ръста на икономиката», подчертават от Goldman Sachs Group. 

Отбелязва се, че има голяма вероятност Вашингтон и Пекин да не постигнат споразумение преди президентските изобри в САЩ, които ще се проведат през 2020 година

Както по-рано съобщи News Front, започвайки от септември Вашингтон въвежда 10-проценти мита върху китайските стоки на обща стойност 300 милиора долара. Митата ще засегнат цялата китайска продукция, доставяна в САЩ.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;