Северният флот на Русия разположи бреговия ракетен комплекс «Бал» в Баренцово море

Военнослужещите от Северния флот на Русия разположиха пусковите установки на бреговия ракетен комплекс «Бал» на полуостров Стредний в Баренцово море.

«Ракетният дивизион на ракетно-артилерийската бригада на Северния флот на Русия, снабден с новия противокорабен брегови ракетен комплекс «Бал», разположи пусковите си установки на полуостров Средний на крайбрежието на Баренцово море», съобщи пресслужбата на Северния флот на Русия.

Отбелязва се, че в позиционния район дизизионът ракетчици ще подготви камплексите за стрелба по надводни цели и ще проведе учения по нанасянето на ракетен удар по групировка кораби на условен противник.

По-рано се съобщи, че арктическият отряд кораби от Северния флот на Русия е започнал антитерористични учения в района на Нова Земя.

«Екипажите от големия кораб против подводици и кораби за обезпечение участват в учения по предотвратяване на терористични заплахи в района на трасето на Северния морски път», гласи съобщението от пресслужбата на флота.

Отбелязва се, че по време на плановите тренировки ще бъде отработена тактика на действие от антитерористичните подразделения, базиращи се на борда на големия кораб против подводници «Вицеадмирал Кулаков».

Арктичекият поход на отряда кораби и съдове за обезпечение на Северния флот на Русия започна на 5 август.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...