Русия показа ликвидирането на «джихад-мобил» и танк с помощта на безпилотен самолет (и видео)

Министерството на отбраната на Русия публикува две нови видеа, на които са показани кадри от неотдавнашните бойни действия около населеното място Джибин в северната част на Хама. Видеото е направено с помощта на разузнавателен безпилотник, който е коректирал огъня на правителствените сили.

Русия показа ликвидирането на "джихад-мобил" и танк с помощта на безпилотен самолет (и видео)

На първото видео е показан епизод от унищожаването чрез управляем боеприпас на танк на терористите. Бронираната машина след попадението се разлетява на части.

В този момент около 250 терористи тръгват в контраатака, която се подкрепя от два танка, три бронирани машини и осем джипа с крупнокалибрени картечници. С прецидни удари настъплението на джихадистите е спряно и са им нанесени съществени загуби, които ги заставили да отстъпят.

Във второто видео е показан друг фрагмент от боя. В този епизод около 400 терористи с подкрепата на 3 танка, 4 БМП и 10 пикапи с картечници атакуват позициите на сирийската армия, успявайки да изтласкат частите на Въоръжените сили на Сирийската арабска република на 500 метра. Пред настъпващите терористи се движи «джихад-мобил». Сирийската армия го ликвидира чрез ПТРК.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...