11 август 2019-Нюз Фронт.

Официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира съобщенията относно, информацията, че в Украйна са обучени почти 800 полицейски служители, които да бъдат задействани във „възстановяване на държавния суверенитет в определени региони на Донецка и Луганска области“.

„А аз мислих, че ще започнат с възстановяването на платежните системи и банковата инфраструктура. Въпреки че, може би това са безпилотни полицаи — дронове? “-, написа Захарова.

Според изявление на уебсайта на Националната полиция на Украйна 800 полицаи са преминали специално обучение, за да участват във „възстановяването на държавния суверенитет“ на територията на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР.

Обучението е проведено с участието на Националната гвардия, спасителните и граничните служби на страната.

„В обезлюдените райони се предвижда създаването на 16 полицейски управления и звена.
Основната задача на полицията е да гарантира безопасността на гражданите и обществения ред “-, добавят от Националната полиция на Украйна.

При това, преди пет години Киев се освободи от отговорност за жителите на Донбас в зоната на конфликта. Там банковите услуги за граждани бяха прекратени, а мобилните оператори в ДНР все още не са свързани с Украйна.
Споразумението за прекратяване на огъня в Донбас влезе в сила на 21 юли, но засега въоръжените сили на Украйна нарушават примирието, обстрелвайки селища в ДНР и ЛНР.


Ася Иваноава-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;