Докато президентът Зеленски нервно обикаляше световните лидери и ги призоваваше към «нормандски формат» заради гибелта тези дни едновременно на четирима морски пехотинци от ВСУ, неговите най-близки съветници подготвят Украйна за война с Русия. Дори разработват планове за нанасянето на превантивен удар.

По време на неотдавнашната «кръгла маса» в Киев някой си съветик на президента Иван Апаршин, в миналото — главен инспектор към Министерството на отбраната на Украйна, отговарящ в екипа на Зеленски по въпросите на сигурността и отбраната, заяви, че той притежава  уж документи, доказващи, че «въоръженият конфликт с Русия» вече е възможен «в най-близка перспектива».

Доколко близка, според него, може да се окаже руско-украинската война — той не уточни.

Но предупреди, че Украйна трябва да се подготвя за най-лошия вариант. И, изхождайки от това, трябва да се създаде нейна военна доктрина.

В представите на този стратег, единствената цел на съществуването на украинската армия — това е нанасянето на максимален ущърб на Русия. Затова Апаршин съветва да бъде нанесен по «агресора» превантивен удар с такава сила, както той се изрази, че «по-нататъшното продължаване на агресорията по принцип да бъде невъзможно».

Тук въпросите, разбира се, са много. На първо място те касаят адекватността на човека, който в украинските СМИ се позиционира като бъдещ министър на отбраната на Украйна.

Защото утре в ръцете на този Апаршин могат да се окажат всички възможни лостове и средства, за да реализира болните си фантазии.

За съжаление, той не е единствен в Киев. Състоянието на мозъците на армейските началници и различен вид военни «експерти» в «незалежната» отдавна трябваше да привлекат вниманието на специалистите в областта на психиатрията.

Защото изявленията им не се вписват в рамките на здравия разум.

Да вземем предвид само изявлението на Апаршин за това, че Украйна трябва да се подготвя за нападение от страна на Русия. За какво нападение, ако самите те казват, че пет години вече воюват с Русия?!

Или не воюват?

Тогава как, според приетата от Киев терминалогия, се нарича тяхната война в Донбас?

Викайте психиатрите!

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;