Independent/Тръмп: В един момент жителите на СССР се събудиха и решиха да променят името на страната си

По време на срещата със своите привърженици в Синсинати Тръмп спомена, че СССР по собствено желание се бил преименувал на Русия, пише The Independent. Според информация от изданието, интернет-ползвателите се присмели на неграмостността на президента и неговата измислена алтернативна история на Русия.
Independent: Трамп рассказал о переименовании СССР в Россию

Reuters
На среща с привържениците си Тръмп заяви, че съюзните републики на СССР решили да се преименуват в Русия, съобщава The Independent.
Както споделя изданието, в своята хаотична реч президентът на САЩ засегнал множество теми, в това число мелниците и лечението от рак. Отбелязвайки, че Америка е станала най-крупният доставчик на електроенергия в света, Тръмп разкритикувал Парижкото споразумение за климата от 2016 г, попътно казвайки, че в един момент жителите на СССР се събудили и решили да променят името на страната си.
«Ние сега сме по-крупен производител на енергоресурси в света от СССР. Помните ли СССР, когато всички те бяха заедно? Докато изведнъж решиха да се нарекат Русия. Това винаги е било тяхна мечта — да бъдат най-мощната страна, но след това те станаха Русия», цитира изданието Тръмп.
Президентът на САЩ призна, че СССР и Саудитска Арабия «са извършили сериозна работа по производството на енергоресурси», но сега САЩ е повече от двете страни взети заедно.
Във връзка с това президентът обяви за излизането на САЩ от водещото към «съкращаване на работни места и скопоструващо» Парижко споразумение.
Британското издание иронизира, че Тръмп «нищога не е бил силен по история. Излизало, че той счита, че Съветският Съюз се е състоял само от страна, която днес е известна под името «Русия».
The Independent с насмешка отбелязва, че президентът на САЩ едва ли е чувал поне за половината от съюзните републики и очевидно въобще не е знаел или е забравил събитията около разпада на СССР.
«Както може би сте очаквали», пише изданието, социалните мрежи се присмяха на Тръмп за неговото алтернативно виждане по историята на Русия.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.indy100.com/article/trump-russia-soviet-union-history-rally-cincinnati-ohio-watch-video-9036691

 

 

Коментари:

Зареждане ...