На територията на Ростовска област в Руската Федерация оперативните работници от ФСБ задържаха бойци от т.нар. «АТО» (по-рано официален Киев така наричаше съвкупността от действия срещу Народните република в Донбас).

Задържаните «ветерани» са повече от 40 човека. Според наличната информация от органите за сигурност, украинските бойци са се насочвали за участие в безредиците в Москва с цел «силова подкрепа» на протестиращите руски либерали.

Припомняме, че в края на юли донските граничари задържаха на пропускателния пункт «Донецк» гражданин на Украйна, търсен в Русия за престъпления, извършени на нейна територия. Това съобщи пресслужбата на Граничното управление на ФСБ на Русия в Ростовска област.

Както бе установено, украинецът се опитал да се скрие от правоохранителите в прилежащата територия. След задържането му той е предаден на сътрудниците на полицията.

Отбелязваме, че за първото полугодие на 2019 година при пресичане на руско-украинската граница са били задържани над 120 граждани, които се търсят за извършване на престъпления.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;