Заради правителствената криза в Италия в понеделник председателите на политическите групи в Сената ще определят датата за обсъждане и гласуване на предложение на «Лига» за вот на недоверие към премиера Джузепе Конте, а във вторник това ще направят колегите им от Камарата на депутатите. Това съобщи БНР.

На заседанието на председателите на политическите групи в Сената демократите ще поискат първо да бъде обсъдено тяхното предложение за недоверие към вътрешния министър Матео Салвини и посочена дата за дискусия в пленарна зала.

Демократите ще поискат във вторник и Камарата на депутатите също да даде предимство на тяхното предложение, чието разглеждане беше отложено за средата на септември.

Трябва да се спазва редът, уточниха специалисти. От друга страна, политическите партии и синдикатите не пестят критиките към Салвини и държанието му по различните митинги, организирани от «Лига» през лятото.

Агенция АНСА цитира «Ню Йорк таймс», който пише, че «най-мощният популист на Италия управлява от плажа». Според италианския Институт за социологическо проучване обаче, ако има предсрочни избори в края на октомври, Салвини ще ги спечели с близо 40% от гласовете.

Тагове: ; ; ; ; ;