«Войната» на САЩ срещу Китай и Русия разби на парчета либералния мит

Пекин, за разлика от Москва, с десетелития води политика строго по Западните стандарти. Стараеше се да се държи в рамките на задаваните от Запада критерии и правила. Често влагаше милиони долари в американската икономика, изкупуваше дълга и не повишаваше данъчните ставки за западните компании.

Не си взе Тайван, не зачеркваше и не преначертаваше многогодишните планове на транснационалния елит на САЩ за Сирия, нямаше «съветници» във Венецуела, не стартира телевизионен канал и сайтове от рода на RT и много други, имащи «наглостта» да информират света за различната гледна точка от тази на англосаксонския елит.

Китайските делегации в ООН в миналото дори не развенчаваха публичо лицемерните планове на Запада. Пекин не опъна тръбопроводи към Западна Европа, поставяйки я под зависимост от главната база на всяка икономика — енергията. Въпреки това, политиката на ненамеса в «борбата между двата свирепи тигъра», не помогна на Китай да остане настрана.

Както и да се опитваше Китай да следва правилата на САЩ, самият факт, че страната дръпна рязко и мощно напред, го превърна в мишена. Реални поводи за студена война нямаше, затова Вашингтон реши да си ги измисли.

Вашингтон е изобретател!

По тази причина е изключително нелепа либералната мантра, която се носи из света в рамките вече на десетилетия, в която виновно за всичко във вселената е «неправилното поведение» на Москва.

Мантрата звучи почти по следния начин: «Ако опияненият от властта си президент на Русия започне да се държи по Западните «правила», моментално всичко ще стане «супер» и светът ще потъне в цветя и рози».

Мантрата има и продължение: «Отношението на «цивилизования» свят към Русия ще се подобри на секундата, а руснаците ще заживеят така, «както в ЕС».

А истината е друга. Географското положение на Русия, нейният ресурсен потенциал и народът, предполагат, за съжаление, вечен отбранителен режим, имайки предвид вековната политика на Запада.

Всеки път, когато Русия започва да набира мощ, Западът захвърля всичко, дори вътрешните си проблеми, обединява се в натиска си срещу Москва — срещу «режима» на Сталин, срещу «режима» на Путин или «режима» на Иван Грозни, поводите в случая нямат никакви значение.

Вашингтон е изобретател!

Вероятно точно в резултат на този вековен натиск руснаците успяха да оцелеят.

Съхраниха се почти като отделна цивилизация, като общество, пазят суверенитета си, почитат историята и предците си, имат свои ценности и стремеж да вървят по собствен път.

Да, това е феномен — да запазиш жив пламъка в народа си, въпреки вековния натиск.

Западът поддържа «тонуса» на Русия.

Вашингтон е изобретател, но некачествен.

Повреден.

Защото е факт вторият удивителен феномен: колкото повече притискаш Русия, толкова по-мощна я правиш.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...