9 август 2019-Нюз Фронт.

На 9 август 1999 година Владимир Путин е назначен за изпълняващ длъжността председател на правителството на Руската Федерация.В същия ден в телевизионно обръщение Борис Елцин го посочва за свой наследник.През март 2000 година Владимир Путин е избран за президент.Владимир Путин идва на власт след Втората чеченска война.

 

В допълнение, първият мандат на Владимир Путин е белязан с много трагедии от общоруски мащаб — „Курск“, терористична атака в Беслан и след това в Дубровка.

В средата на 2000 г е период на икономически растеж в Русия — благодарение на приходите от износа на нефт и газ.
Но при това всички успехи в страната неизменно са свързани с името на Владимир Путин, около който все повече се оформяше аурата на безспорен лидер.
През 2008 година според Конституцията, след два последователни президентски мандата, той подава оставка.

Но само за да се върне в Кремъл по-късно, обаче, с мандат не за четири години, а за шест.

През 2012 година икономическите показатели в Русия значително олекват: последиците от глобалната криза си казват думата.Въпреки това, на фона на изключително бурна международна ситуация, рейтингът на Владимир Путин е постоянно висок.Той достига своя връх след революцията в Украйна.
Мандатът на настоящия президентски мандат на Владимир Путин изтича през 2024 година. Тогава настоящият президент на Русия ще е на повече от 70 години.

Въпреки мощната антируска пропаганда руснаците обичат, уважават и се гордеят с президента си Владимир Путин. И не могат да си представят страната без него, за това от сега казват, че и след 2024 година искат той да е начело на Русия, която успя да превърне в сила от международно значение, която пази световния мир.

Не е тайна, че подкрепата която Владимир Путин има, и не само в Русия, но и в други държави, в които искрено му се възхищават и пишат » и ние мечтаем да имаме такъв президент, президент на мира, велик държавник на велика страна», е повод за завист сред вражеските сили, които измислят денонощно провокации срещу Русия и руският лидер.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;