Американският посланик Джон Хънтсман не успя да се прослави в Русия. Посланикът на САЩ Джон Хънтсман скоропостижно си заминава за родния щат Юта. Казват, че посланикът настоятелно е бил помолен да напусне Русия, защото той с гръм и трясък провалил московския майдан. Всъщност, реалната причина за наличието на американско посолство в Русия е точно тази — да прави опити да свали настоящата власт в Москва.

Такава е и основата задача на американските посолства по целия свят — или държавното ръководство слушка и се подчинява на Америка, или Чао на управлението му.

Но да се върнем към американския посланик в Русия, който си заминива.

С какво ще запомнят русанците за тези две непълни години този импозантен мъж?

Общо взето с нищо, освен с този неуспешен опит за Майдан в Москва, който съвсем не беше интелигентен, а уж посланикът на САЩ имаше интелиген вид.

«…всеки самолетоносач на САЩ представлява 100 хиляди тона международна дипломация», заяви посланикът на САЩ интелигентно по отношение ученията на ВМС на САЩ в Средиземо море през април 2019 година.

По принцип това изявление не странно, отчитайки достатъчно «разностранните интереси» на Хънтсман, демонстрарини от него още дълго преди безславното дипломатическо назначение в Москва.

Както става ясно, неговият списък с цитати е доста по-богат и съвсем не се е ограничавал със 100-тонната дипломация:

«Истинският секрет на дипломатите е в това, че ние сме обучени да говорим, когато няма какво да кажежм, и да не говорим нищо, когато имаме какво да кажем» (май 2011).

«Когато Америка затваря врати, така постъпват и всички останали. Ние сме главният двигател на ръста в света, ние сме тези, които осветяват пътя към свободната търговия и откриваме пазари» (февруари 2009).

«Ако трябва да съм откровен, аз вярвам в еволюцията и имам доверие на учените по въпросите за глобалното затопляне. Можете да ме наричате луд» (август 2011).

«Аз съм дълбоко религиозен човек и се гордея със своите мормонски корени» (август 2011).

Този кален мормон не случайно беше изпратен в Русия.

Помните ли как той бодро през януари 2018 година се гмурна в студената руска вода по време на Кръщението, «за да разбере по-добре Русия»?

Аз помня.

Едва ли на Джон Хънтсман му е станало зверски студено от това (макар снимките да показват точно това), по-скоро тогава окончателно му е станало топло от безсмислието на американската дипломация в Русия.
Което и пожелаваме на всички негови заместници в бъдеще.
За справка: от 2000 година в Русия се смениха 7 американски посланици. В същото време в САЩ за същия период от време има само трети руски посланик.
Ефективността е налице: за това време в Америка Русия вече избра «своя» президент — поне така твърди Робърт Мълър.
А американските посланици бягат или ги отзовават от Русия, защото са безсилни.
А са безсилни, защото не я разбират.
Мога да кажа и защо не я разбират, но ще трябва да използвам две нелицеприятни думи, които не искам да използвам — глупави и тъпи.
Извинете.
Толкова, че дори са смешни — вижте снимките с него.
А после ги сравнете със снимката с Путин.
Ерго, никога не се напъвай да правиш това, което природата не ти е отредила или КГБ не те е научило да правиш и невъзможното!
Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;