Подразделенията на ВСУ около Мариупол по тревога са вдигнати в пълна бойна готовост. Това заяви официалният представител на Народната милиция на ДНР Даниил Безсонов.

«Нашето разузнаване получи данни за вкарването във висша степен на бойна готовност и прехвърлянето на предни позиции на части и подразделения от резерва на ВСУ в посока Мариупол.

По данни, получени от щаба на окупаторите, а също от местни жители на окупираните от ВФУ населени места в южната част на Донецка област получихме сведения за излизането на огневи позиции на 152-мм артилерийски установки от 406-та артилерийска бригада от ВМС в районите на Терновое, Кирово, Андреевка.

Подразделенията от резерва от 36-та и 35-та бригади от морската пехота са се придвижили на предни позиции и са се разположили в боен ред. В Мариупол под тревога са вдигнати полковете «Азов» и останалите ППД подразделения от 56-та моторна пехотна бригада. Окупаторите са се придвижили в района на север от града, те са в готовност да се разположат на предни позиции. Увеличена е дейността на безпилотните дронове на Украйна. Понастоящем нашите защитници са унищожили два БПЛА на окупаторите.

Тези действия ние оценяваме като непосредствена подготовка за активни бойни действия срещу нашата Република», заяви Безсонов.

Тагове: ; ; ; ;