Линдеман: Потъва ли Косово в ислямистки екстремизъм?

Членът на парламентарната група на Алтернатива за Германия в палатата на представителите в Берлин Гунар Линдерман е обезпокоен от събитията в Косово.

«Вече не може да се скрива, че такива държави, като Турция и Катар, съдействат за ислямизацията на Косово», заяви Линдерман.

«Но всичко това няма да бъде отразено от немските средства за масова информация. Всеки, който иска да разбере събитията на Балканите, трябва да се запознае с публикациите на чуждите информационни агенции и експерти», допълни той.

Според Линдерман, напълно недопустимо е ислямистки държави да финансират изграждането на джамии в Косово и да съдействат за ислямизацията на обществото.

«За щастие, Косово не е член на ЕС и не може да стане при подобни условия», добави политикът.

Според Линдерман, фактът, че само за няколко дена приют за бежанци в Бад Годесберг е бил осветен от двама косовски албанци, които трябва да напуснат страната, идеално се вписва в общата картина.

«Настана време федералното правителство да обърне внимание на Косово.

Не бива този регион в сърцето на Европа все повече да се превръща в «несъстояла се държава», с която никой не иска да си има работа», категоричен е немският политик.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;