8 август 2019-Нюз Фронт.

На 8 август, около 16 часа по московско време, средствата за контрол на въздушното пространство на руската въздушна база Хмеймим от северозападна посока от района на селището Кбан, в планините на Латакия, са фиксирали изстрелването на четири реактивни снаряда залпов огън по посока на руската въздушна база. Това съобщиха от прес-службата на Министерството на отбраната на Руската Федерация.

„В 16.03 по московско време бяха изстреляни реактивни снаряди, които избухнаха в едно от селищата на 2 км североизточно от авиобаза Хмеймим.
Според данните на сирийските агенции за сигурност двама местни жители са били убити в резултат на обстрела на терористите, още четирима души са ранени “-, заявиха руските военни.

В съобщението от руското министерство на отбраната се подчертава, че сред руските военни няма пострадали, авиобазата Хмеймим работи както обикновено.
Напомняме, че предишният обстрел на руската въздушна база в Сирия стана на петия август. Тогава снарядите на бойците паднаха в близкото населено място Руизи Афиф, в резултат на което четирима местни жители бяха ранени.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;