Federación de periodistas de Perú (Перу): «Русия ще се справи с всяка заплаха»

Военнослужещ от Перу, завършил руски ВУЗ, сподели опита си от обучението в Русия и наблюденията си. «Общувайки с руските военни, аз успях да видя другата страна на медала: не Русия нарушава и подрива суверенитета на другите страни в света. Напротив, Русия е достатъчно силна, за да се справи при необходимост с всяка заплаха както на своя територия, така и извън нейните предели».

Превод:

Federación de periodistas de Perú (Перу): "Русия ще се справи с всяка заплаха"

11 военнослужещи от Перу, завършили руските ВУЗ, се завърнаха в родината. Те са успели да се отличат сред 200 военни от други страни на Латинка Америка, Африка и Азия.

Един от тях и Енсо Флорес. Той учи година в престижното военно училище Chorrillos и успя да се прояви както в граждански, така и във военни дисциплини.

Благодарение на дисциплинираността и стремежа си да стане най-добър от най-добрите във военното училище Флорес зае седмо място по успеваемост в рейтинга на курсантите от 279 човека. Десетте най-добри успяха да се преборят за възможостта да заминат на обучение в Русия. Този път Енсо зае трето място.

«От нашето училище в Русия заминаха четирима курсанти. Реших да уча в Русия в специалността военен инженер-химик», разказва Флорес, завършил Военната академия по радиационна, химическа и биологическа защита «Маршал на СССР С. Тимошенко», намираща се в Кострома.

«Разговаряйки с руските военни, успях да видя другата страна на медала: не Русия нарушава и подрива суверенитета на другите страни в света. Напротив, Русия е достатъчно силна, за да може при необходимост да се справи с всяка заплаха както на своя територия, така и извън нейните предели», подчерта Флорес.

Благодарение на споразумението за подготовката на перуанските военнослужещи във ВУЗ към Министерството на отбраната на РФ, подписано през 2011 година, курсанти от Перу могат да се обучават в Русия. След като военните от Перу преминат през подбор в зависимост от успеваемостта, те се изпращат в Русия на обучение в рамките на шест години (една година изучаване на езика и пет години военно обучение) в различни руски градове: Ярославл, Благовещенск, Санкт-Петербург, Кострома, Краснодар, Твер, Смоленск и други.

Петя Паликрушева

Източник: https://fpp.org.pe/militares-peruanos-destacan-en-rusia/

Federación de periodistas de Perú (Перу): "Русия ще се справи с всяка заплаха"

Коментари:

Зареждане ...