8 август 2019-Нюз Фронт.

Става въпрос за петиции на прокуратурата в този случай, които не са публикувани по-рано, тъй като са били класифицирани като секретни.
Заслужава да се отбележи, че нивото на секретност не позволяваше дори да се говори за броя на тези петиции, да не говорим за тяхното съдържание.

По-рано съдия Дабни Фридрих се съгласи, че публичните позовавания на случая от специалния прокурор Робърт Мюлер в навечерието на публикуването на доклада му могат да формират предубедено мнение сред съдебните заседатели.

Освен това на 24 юли специалният прокурор даде показания пред Конгреса, което породи двусмислена реакция както сред обществеността, така и в политическите среди.

Най-сериозното оплакване срещу него беше честото използване на общ език, поради което поддръжниците на президента Тръмп и Републиканската партия го обвиниха в опит да избегне отговора.

Казано с по-прости думи, дори в САЩ се съмняват във версията за намеса на Русия в изборите, а освен вдигането на шум, никакви доказателства на тази версия няма.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.