Информационна агенция, свързана с терористичната организация «Ислямска държава» Amaq, публикува кадри, направени по време на засада, извършена от джихадисти над иракски военнослужещи на 60 километра от Багдад на 4 август 2019 година.

Интерес представлява екипировката на терористите. Това са камери за нощно заснемане Pulsar Apex XD75 / XD50, с които разполага американската армия M16A4.

По-рано съобщихме, че американски вертолети са извели от Меядин чуждестранните командири на ИДИЛ две седмици преди началото на операцията на сирийската армия за освобожеднието на града, съобщиха местни жители.

Правителствените сили започнаха операцията по освобождението на Меядин в началото на октомври, за окончателното освобождаване на града им трябваха две седмици.
«Американската военна авиация първоначално извърши маневри в района Ар Рахба недалеко от Меядин точно до фермата Хайдар.
След това авиацията нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолети.
На земята чакаха чуждестранните командири на ИДИЛ, те очакваха извозване от американците заедно с щаба си в градите на Хайдар.
Вертолетите ги извозиха извън пределите на Меядин», заяви местният овчар Мухамад Авад ал Хусейн.

Тагове: ; ; ; ; ;