ЕС няма намерение да продължава преговорите с Великобритания относно Брекзит, защото исканията на новия премиер на Обединеното кралство Борис Джосън са в разрез с позицията на Брюксел.

Това съобщава Deutsche Welle.

Припомняме, че Джонсън призова ЕС към преразглеждане на споразумението, разработено по време на предшественичката му Тереза Мей. Той има намерение да ликвидира точките, касаещи въвеждането на режима «backstop», който регулира митническите отношения, предотвратява възобновяването на твърд граничен контрол между Република Ирландия, която остава в състава на ЕС и Северна Ирланди, която е част от Обединеното Кралство.

Джонсън вече даде да се разбере, че ще реализира Брекзит до 31 октомври, каквото и да коства това, дори ако излизането от състава на ЕС се наложи да бъде извършено без сделка.

Както по-рано съобщи  News Front, в Британия Борис Джонсън е получил пълна свобода на действие в посока Брекзит. Той не се страхува дори от вот на недоверие от страна на парламента. Джонсън може просто да игнорира резултатите от гласуването и да обяви предсрочни избори, които, обаче, ще се проведат след Брекзит.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ;