Популярната със своето непосредствено участие в реализирането на цветните революции американска Агенция по международно развитие (USAID) сега активно обработва младежта на Приднестровието чрез различни семинари, конференции и тренинги.

Независимо от това, че Тираспол за машината на американската демокрация все още остава непристъпен, обработката на младото поколение вече се води на фона на това, че посланикът на САЩ в Молдова Дерек Хоган и замадминистраторът на USAID Брок Бирман зачестиха с визитите си в ПМР.

Не изостава от американската агенция и Източно-Европейският фонд, който откри лагер за бъдещи лидери с парите на ЕС и Швеция. Паралелно действа и лятна школа на НАТО в Приднестровието.

Нещо повече, Западът вече обещава помощ на Тираспол. Условието е едно — работа в Центъра на английски език и по американска култура в Приднестровския държавен университет.

Официално задачите на гореспоспоменатите «мероприятия от хуманитарен характер» се свеждат до традиционно «лансиране на демократичните ценности», под чиято форма върви идеологическата обработка на младежта, която в перспектива може да застане начело на Преднестровието.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;