«Украйна-гейт»: Схватката между Тръмп и Байдън ще е на територията на Украйна

6 август 2019-Нюз Фронт.

В близко бъдеще американският политикум се готви за нови потресения и Украйна може неочаквано за себе си, да стане причина за такива промени.

Наближават президентските избори в САЩ, което означава, че американските играчи търсят карти, които ще им станат коз в ръкава.

"Украйна-гейт": Схватката между Тръмп и Байдън ще е на територията на Украйна

Всички прогнози говорят само за едно — Украйна представлява основната арена на политическата битка между двамата основни конкуренти за президенството на САЩ — републиканеца Доналд Тръмп и демократа Джоузеф Байдън.
В същото време в Киев има компрометиращи доказателства, които, ако се използват правилно, с лекота могат да извадят опонента от играта.

Ръководителят на съвместния щаб на съпротивата в Харков, лидерът на организацията «Юго-Изток» Юрий Апухтин, в рамките на програмата «На самом деле» на агенция News Front «Ukrainegate», която все още набира скорост.

Според експерта в началото трябва да си припомним събитията от 2016 година.
„В Украйна имаше еуфория, че Тръмп е никой и Клинтън ще е
победител. И наистина беше неочаквано, а след това последваха интересни събития, в резултат на което Байдън отстрани генералния прокурор на Украйна Шокин в рамките на 6 часа.

И Порошенко трябваше да се съгласи. Защо се случи това? Защото Шокин събираше материали за сина на Байдън, който се занимаваше с нефтен и газов бизнес в Украйна и далеч не беше чист в този бизнес. Тогава тглавен прокурор станаЛуценко ”, разказа Апухтин.

 

Никакви дела и компромати не могат да изчезнат безследно и ситуацията днес е ярко потвърждение за това — Шокин не е забравил нищо.

„Има информация, че през юни тази година Порошенко се е срещал с Коломойски и му е предал материалите, които Шокин е събрал за Байдън младши и старши»,- коментира гостът в предаването.

И това е съвсем логично, тъй като Порошенко вече не може да ги използва, а Коломойски разбира и знае как могат да се използват тези компрометиращи материали.Според Апухтин все още не е ясно дали Коломойски ще ги използва.

„Струва си да припомним, че не толкова отдавна някой от екипа на Зеленски заяви, че не бързат да работят с екипа на Тръмп“, добавя гостът на програмата

„Сега те се държат доста предпазливо според препоръките на Коломойски. Резултатът е труден за прогнозиране. В момента екипът на Тръмп има много голям интерес към Украйна.

Все още е рано, едва след новата година ще има повече внимание и ще започнат действия. Засега екипът на Зеленски и Коломойски, стоящ зад него, размишляват, но компрометиращият материал в техните ръце е много сериозен, особено ако наистина е имало среща между Порошенко и Коломойски “, отбелязва лидерът на организацията «Юго-изток».

 

Апухтин изразява мнението, че Коломойски, който стои зад Зеленски, е добър шахматист, той изчислява всичко предварително, така че засега Зеленски е малко вероятно да предприеме стъпки напред в нечия полза.

„Засега за Тръмп също това не е изгодно. В тази ситуация Коломойски ще прецени какво наистина е от полза за него. Трябва да задържи Богдан на власт, трябва много сериозно да «събличе» Порошенко и да вземе активите си.

Те се нуждаят от легитимността на процеса на „събличане” на Порошенко, така че Западът да повярва.
Този материал е много сериозен и това е важният коз на Тръмп срещу Байдън «-, коментира експертът.

» Засега вероятността е такава, че Байдън има големи шансове. Тръмп е водещ в сравнение с демократите, но при такива неща трябва да гледате далеч напред и да не бързате с изводите.

«В украинско-американската политическа игра все още остава бившият президент на Украйна Петро Порошенко, който няма да се откаже и ще се опита да си възвърне властта.
„Срещата с Коломойски показва, че той (бел.ред — Порошенко) търси ходове, които биха го защитили.

Тази ситуация ще се развие в такава посока, че Порошенко, който е загубил много, се опитва да събере всичко, докато не вземат конкретни решения -«, така експертът коментира възможните причини, поради които Порошенко все още е на свобода, въпреки в че предизборните обещания на Зеленски звучеше обещанието, че всички, които са участвали в превръщането на Украйна в икономически руини, ще бъдат наказани.

 

„Порошенко все още е на свобода, уж е заминал в чужбина да почива. Ако е необходимо, той ще бъде доведен отвсякъде. Друг въпрос е обкръжението му. Защо досега не са взети никакви решения?
Тъй като все още няма ресурс, трябват си свои хора в Министерството на вътрешните работи, в съдилищата и органите на реда «, обяснява гостът на програмата.

Премиерът и новото правителство ще бъдат избрани през следващите две седмици.
Юрий Апухтин обръща внимание на факта, че Зеленски и Коломойски ще започнат от това как ще се разпределят постовете.

„Първото нещо, което ще се случи, е борбата срещу корупцията и оразкулачването. Тук освен Порошенко ще дойдат много хора. В тази ситуация е необходимо да се привлече подкрепата на САЩ “, казва експертът.

Сега Зеленски има три центъра на властта — САЩ, Коломойски, неговия антураж.
САЩ е най-силният играч и нищо не може да бъде решено без тях по принцип, тук Украйна се държи много внимателно.

„Сега САЩ наблюдават и чакат Зеленски да вземе властта в свои ръце. Но американците няма да допуснат концентрацията на цялата власт в ръцете на Зеленски, така че със сигурност ще се опитат да „влеят“ Вакарчук и неговата партия в тези процеси. Както и когато САЩ, дадоха възможност на Порошенко да влезе в парламента “-, коментира Юрий Апухтин.

Според него предстои сериозна борба и Коломойски разбира, че е малко вероятно САЩ да позволят цялата власт да бъде концентрирана само в ръцете на Зеленски.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...