6 август 2019-Нюз Фронт.

Днес, 6 август, от 18:00 часа в деня на бомбардировката над Хирошима, българите изязоха на акция с послание „България зона без ядрено оръжие.

Акцията е предизвикана от силната загриженост на обществото, че САЩ се опитват да превърнат страната в нов ядрен склад чрез сделката с F-16.

И докато Държавният департамент и Посолството на САЩ в България потриват доволно ръце, българският народ предприема отчаяна стъпка, за да предотврати подобен сценарий.

На акцията, която се проведе в столицата излязоха хора в защитни костюми и маски, за да предадат символично опасността, която е надвиснала не само над страната ни, но над цяла Европа. Представяме фоторепортаж от мястото на събитието, по-късно очаквайте видео от акцията.

 


На плакатите се виждаха следните послания:

„Ядрените оръжия са нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие“

«F-16 той може да носи ядрени оръжия»„Не на войната, не на ядрени оръжия“,
„САЩ решават своите геополитически проблеми с  чужди ръце

„България е заложница на интересите на НАТО“

„F-16 стъпка в ядрена опасност“, „Никога повече Хирошима“,

„Няма да допуснем втората Хирошима в Източна Европа“,

„Миротворците” на САЩ и НАТО носят смъртт, разрушения и терор, вън агресора от нашата Родина,

Не  на НАТО, Yankee go home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сериозни опасения предизвика именно закупуването на американския F-16 от България.
Страната буквално беше принудена да се съгласи на сделката без обсъждане и без прозрачност на условията

Появи се информация, че под прикритието на договора за F-16, САЩ планират да прехвърлят инвентар и оборудване от своята база в Турция, Инджирлик в България.
И след това ще бъдат създадени „логистични“ центрове.„

«Това не са празни страхове или теория на конспирацията. Има реални признаци, че САЩ следват подобен план.
Разбира се, никой публично не говори за това, за което става въпрос в изчислението. Въпреки това съществува заплаха и то не е само за нас (България — бел.ред).

Дори ако вземем предвид какво се случва по отношение на международните договори, ето така, например, съдбата на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег, благодарение на САЩ.
Всеки трябва да разбере, че ситуацията в света е сериозна.
Ние разбираме, че те искат да използват страната ни на тъмна територия. И ние не искаме да позволим това “, обявиха организаторите

Организатор на акцията е Българският национален съвет за мир, също протестът беше подкрепен от политическите партии Атака и АБВ, Асоциацията за национална сигурност, Асоциацията на разузнавачите в запаса и други.
Целта на акцията е да привлече колкото е възможно повече обществено внимание към темата за евентуалната ядрена заплаха, така че да се възобновят дискусиите, които отсъстваха,и да принудят правителството да отмени сделката, преди да е станало твърде късно.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;