В началото на август, 5 и 6 август, служители от Агенцията на САЩ по международно развитие (USAID) ще проведат тренинг за новоизбраните депутати от Върховната рада на Украйна. Това съобщиха от пресслужбата на законодателния орган.

Обучаващата програма ще включва в себе си базова информация за процеса на формирането на публична политика, в частност народните депутати ще бъдат научени на основните правила в цикъла на вземане на държавни решения, на навици по отговорно киберповедение и осведоменост по въпросите на киберсигурността.

На думи звучи доста безобидно, но никой не знае всъщност какво ще внушат американците на «нашите народни представители», отбелязват украински политолози.

Членовете на парламента на «незабележната» ще бъдат запознати също с регламента на Върховната рада, с правата и задълженията на депутатите, с видовете отчети и тяхното попълване.

На «нуждаещите се» депутати ще им бъде обезпечена храната и хотелът по време на провеждането на тренинга.

Според съобщението от пресслужбата на Върховната рада обучението ще се проведе в хотелския комплекс «Триполско слънце», намиращо се в Киевска област.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;