Официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова в ефира на телевизионния канал «Россия 1» заяви, че решението на Вашингтон за въвеждането на нови санкции по отношение на Москва са доказателство за това, че разследването на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри е изфабрикувано.

«Това е още едно огромно, мощно доказателство за това, че цялата история за Скрипал е измислена, че тя е провокация…Измислена е тази нейна част, която презентира Британия, Лондон, правителството на Тереза Мей като официална версия», цитира думите на дипломата ТАСС.

По-рано САЩ обявиха за въвеждането на втори пакет санкции спрямо Русия във връзка с делото Скрипал.

Санкциите предполагат забрана за американски банки за участие в първичния пазар на нерублеви облигации на руския суверенен дълг и за предоставянето на нерублеви кредити на руското правителство.

Както отбелязаха от посолството на Русия в Лондон, решението на Вашингтон за въвеждането на втори пакет санкции във връзка с делото Скрипал предизвиква много въпроси, отчитайки, че британската страна така и не е предоставила резултатите от официалното разследване.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;