Какво се измени от 2016-2017 години, когато в британския парламент стовариха доклада за плачевното състояние на военно-морския флот?

Абсолютно нищо не се промени.

Понастоящем на планово обслужване са 6 от 13 фрегати и 3 от 6 есминци от ВМФ на Великобритания.

Всъщност това означава не някакво обслужване, а отчаяни опити да се направи поне нещо, поне каквото и да било с военно-морските «старчета», заставяйки същите тези фрегати да браздят вълните много повече, отколкото са заложените им характеристики при построяването им преди 20 години.

Есминците, които костваха на британската хазна всеки от тях милиард фунта, се опитват да ги приспособят в същия този Персийски залив, в който те абсолютно не са способни да се намират в момента.

Ах, да!

Има още една «гордост на флота» — най-новият самолетоносач Queen Elizabeth. Но понастоящем тази британска «гордост» отново е в Потсмут заради откриването на поредния теч, залял една от частите на кораба.

Е, какво да кажем по въпроса — за първи път това «най-ново» авионосно «корито» започна да тече две седмици след пуска си на вода. Очевидно това е традиция…

От военното ведомство на страната признават че ефективната защита на търговските кораби е възможна само в случай, ако в доковете се намират не повече от една трета от военните кораби, а не половината, както сега.

Лондон няма с какво да се противопостави на иранците.

Сори, както се казва на английски.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;