Антон Морозов, член на комисията по международни въпроси към Държавната дума на Русия, коментира въвеждането на втория пакет санкции срещу Русия във връзка със случая с отравянето във Великобритания на бившия служител на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

„Американците в този случай действат от собствените си интереси, за да ограничат конкуренцията в тази област с руските финансови институции. Абсолютно очевидно е, че не са предоставени никакви убедителни доказателства пред световната общност за съпричастността на Русия и руски граждани към инцидента в Солсбъри “, каза Морозов.

Според политика вероятният ущърб за руско-американските търговски отношения, който според Държавния департамент може да възлиза на «милиарди долари», ще има незначителен ефект върху руската икономика.

„Русия е голяма държава, самодостатъчна страна, ние, освен Америка, имаме и много други търговски и икономически партньори в Азия и Близкия изток.

Разбира се, тъжно е, че политиците налагат ограничения върху бизнеса и развитието на икономиката, но не мисля, че това ще се отрази значително на благополучието ни“, каза депутатът.

По-рано Държавният департамент публикува документ за въвеждането на втори пакет санкции срещу Русия за случая Скрипал.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ;