Както знаете, САЩ отдавна провеждат агресивна политика спрямо Русия, а на фона на ситуацията във Венецуела агресивността на САЩ към РФ значително се засили.

Тези дни главата на МВнР на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Майк Помпео проведоха разговор по телефона, по време на който руската страна искрено препоръча на САЩ да не се намесват във вътрешните работи на Венецуела, заявявайки, че и без това там има достатъчно много проблеми.

Припомняме, че САЩ искаха да «насадят» в президентското кресло във Венецуела «своя човек», но Москва моментално реагира на това, заявявайки, че САЩ нарушават всички международни норми.

В края на телефонния разговор Сергей Лавров рязко поставил ултиматум на Майк Помпео:

«Вие сте във Венецуела и нарушавате всички правила, които са установени на международно ниво, ако вие продължите агресивната си политика извън вашата страна, то Русия ще се постарае да направи всичко възможно, за да бъдат последствията за вас много тежки. Знаете, че ако обещаем нещо, то нещата ще се случат точно така, както сме обещали. Помислете още веднъж над това какво правите, в противен случай отговорът няма да ви застави да чакате».

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ;