САЩ планират Украйна да не изпълнява Минските съглашения и да продължи да воюва в Донбас с американска подкрепа. Американското ръководство разглежда региона като втори Афганистан за Русия. Това в интервю за киевското списание «Ново време» заяви екс-главата на Държавния департамент на САЩ Кондолиза Райс.

Според нея, ако Украйна започне «за повишава цената за Русия», то в резултат ще се появи възможност за прекратяване на огъня в Донбас.

«Това не може да изглежда като Минск-1, това не може да изглежда като Минск-2 — те не работят. И те вероятно не работят, защото руснаците още не бяха готови да се замислят над каквото и да било споразумение. Но ако вие наистина започнете да увеличавате цената за руснаците, както правехме ние, например  в Афганистан през 80-те години — ние повишихме цената за тях, а впоследствие те много скоро бяха готови да напуснат Афганистан», заяви държавният секретар на САЩ.

Отбелязваме, че Райс по-рано призова гражданите на Украйна да «не отхвърлят руснаците».

Добавяме, че в интервю за руското издание «Комерсант» лидерът на партията на президента на Украна Разумков заяви, че екипът на Зеленски иска да постигне мир и едновременно завръщане на Донбас и Крим в състава на Украйна.

Припомняме, че на 30 юли представител на Зеленски разкри планове за връщане на Крим в състава на Украйна.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ;