Заместник главният прокурор Иван Гешев вижда «партийни, корпоративни и/или лични интереси, различни от тези на българските граждани», като мотив за опити за политически натиск, за представяне на прокурорите и следователите като втора ръка магистрати, които нямат собствено мнение и гласуват под строй. Това съобщи БТА.


В изявление до медиите Гешев пише, че е обяснимо старанието на някои партии, бизнес кръгове, обвиняеми, подсъдими и/или осъдени лица, както и на техни представители, за пореден път да пробват да изключат общността на прокуратурата дори от възможността да изрази мнение за собствения си избор.

Гешев благодари на всички в държавното обвинение, дори и на тези, които не го подкрепят като номиниран за главен прокурор. А от името на главния прокурор и ръководството на прокуратурата декларира, че няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати и съдебни служители само и единствено защото са изразили лична позиция.

В изявлението си до медиите, разпространено от прокуратурата, Гешев заявява, че на старанието да бъдат демонизирани отделни магистрати ще бъде отговорено с всички позволени от закона средства, включително и с ясно изразено становище за подкрепа.

И посочва поименно колегата си Силвия Соколова, която е спомената в медийна публикация в събота.

Източник: София

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;