Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни заплахи за живота ми. Те дойдоха преди скандала «Апартаментгейт» и бяха оценени като много сериозни от компетентните органи.

Това каза подалият оставка шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред Нова телевизия.

По думите му обаче заплахите не са били причината да подаде оставка, а уникалният тормоз, на който било подложено семейството му в последните месеци.

«Апартаментгейт» бил «измислен скандал». Изговориха се куп лъжи, които нямаше как да оборвам сутрин, обед и вечер. Една от тях е, че цената на жилището ми е ниска. Това изобщо не е така. Апартаментът ми струва повече от 300 000 лева и имам да изплащам още 160 000 лева кредит от банка, каза още Георгиев.

По време на проверката от НАП били анализирани разходите му всеки ден за последните шест години.

«Изчаках да приключи ревизията, за да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората», категоричен беше бившият шеф на КПКОНПИ.

Той подчерта, че през последните години комисията е отнела 40 млн. лева и по този начин е засегнала интересите на много хора.

«Внесени са искове за още над 3 млрд. и според мен те ще издържат в съда», подчерта Георгиев. Той отказа да назове имена на засегнати от дейността на комисията хора.

Пламен Георгиев коментира и избора за поста главен прокурор. Според него той трябва да бъде решителен човек, който да продължи да надгражда, защото към момента има успехи във всяко едно от начинанията ни. След оставката в КПКОНПИ Георгиев подаде молба да бъде възстановен на работа като обвинител в Спецпрокуратурата. Това съобщи News.bg.

Тагове: ; ; ; ; ;