4 август 2019-Нюз Фронт.

Трети случай на безмилостен разстрел в САЩ за един ден. Този път в Чикаго. Най-малко седем души са ранени. Преди това  в Охайо бяха разстреляни 9 души, и още 27 бяха ранени, а малко по-късно дойдоха чудовищни подробности от подобен инцидент в Детройт, където бяха застреляни 20 души, и 26 бяха ранени.

 

При стрелбата в Чикаго по последна информация ранените са 7. Само за ден три случая на кървава баня потресоха САЩ и световната общност. Световни информационни агенции допълват информация и коментират причините за масовата психоза сред извършителите.

20 души са убити, а 26 други са ранени по време на стрелбата в американския град Ел Пасо, Тексас. Полицията арестува заподозрения, оказа се, че е 21-годишен бял американец Патрик Крусиос. Малко преди нападението в интернет е публикуван манифест, който полицията сега изучава. Авторът на текста изрази подкрепа за обвиняемите за масови престрелки в Нова Зеландия Крайстчърч и нарече действията си в Уолмарт отговор на «нашествието» на мексиканците в Тексас.

 

Операцията по задържането на стрелеца отне 21 минути. Според очевидци те не разбрали веднага, че се раздават изстрели.

„Просто пазарувахме, но майка ми чу, звуци подобни на строителни работи, нещо като удари по стената или нещо подобно. Мама се огледа и каза, че всъщност някой стреля. «

След изстрелите започва паника, децата са много уплашени и започват да крещят.

„В мола имаше много деца, които не можаха да намерят родителите си. Всички викаха, всички бяха в шок, не знаеха какво да правят, опитвайки се да се скрият под дрехите си. “
„Той искаше кръв. Сигурно е планирал това. Когато хората започнаха да бягат, се чу, че той стреля по-бързо, за да може да нарани повече хора “.

 

В медиите се появи информация за няколко задържани, но полицията потвърди задържането на един заподозрян. Оказа се, че е 21-годишният бял американец Патрик Крузиос.
Преди да започне масовата стрелба, той публикува манифест на страницата си в Twitter, в който подкрепя терористичното нападение в джамия в Нова Зеландия и заявява, че защитава страната си от чуждо „нашествие“ със своите действия. Той също така смята, че културата и икономиката на САЩ страдат от нашествието и се смята за своеобразен «чистач»

В социалните мрежи потребители споделят ужасяващи видео-кадри от местата на обстрелите, където се виждат бягащи и плачещи хора, търсещи близките си с ужас в очите и не разбиращи какво се случва и защо.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;