Западните експерти лъжат, твърдейки, че Израел може за остане незасегнат от ЗРК С-300 и да изключи руските безпилотни самолети.

А израелските самолети оцеляват, въпреки С-300 в Сирия, защото не летят в зоната, която покрива С-300 в Сирия. А не летят в зоната, защото на израелските пилоти все още им се живее.

Западните СМИ, позовавайки се на военния специалист по Близкия Изток от Австралия Ричард Франк обявиха, че израелските военни просто деактивират руските безпилотници, работещи в Сирия, а също са се научили «да заобикалят» ЗРК С-300, прикриващи сирийската територия от израелската авиация.

Повод за изявлението за безпилотниците стана съобщението, че силите на ЦАХАЛ са свалили руския дрон «Форпст» и са открили, че той прилича на израелския Searcher II.

Това изявление развесели военния аналитик от канала «Военен анализ».

«На базата на това Франк прави извода, че всички руски безпилотницити са копия. А по-нататък е още по-смеешното, според него, в състава на ВС на Русия има няколко десетки военни дронове!

Що се отнася до хитростта уж на Израел относно С-300, то всичко е много просто. Щом руските С-300 се появиха в Сирия, израелските пилоти спряха да попадат в зоната — т.е. не летят където си поискат, а където ги заставя С-300. 

На всеки му се иска да живее!

Затова Израел нанася удари от Средиземно море, където ЗРК не достига. Или удрят от територията на Ливан.

Разбира се, че Сирия няма да нанася при тази ситуация удар по израелските изтребители, защото ще кажат, че това е страна-агресор.

Това е и цялата «тайна», резюмира аналитикът.

Що се отнася до БПЛА «Форпост», той е произведен по лиценз на израелска компания.

По лиценз!

Ясно е, че на някои им е по-удобно да твърдят, че лошите руснаци взели и нагло копирали израелския безпилотник, а Израел, горкият, дори не знаел за това.

Друга нагла лъжа: че Русия имала няколко десетки дрона в армията си.

В момента Русия е създала и продължава да съзвава повече от 34 вида БПЛА, без да считаме по-старите модели.

Безпилотните самолети в руската армия са над 2 хиляди!

Над 1000 броя има само от  произведения в Русия съвременен многофункционален безпилотен комплекс «Орлан-10».

Както виждате, това съвсем не са «няколко десетки броя».

Ако се върнем отново към С-300 в Сирия, то за пореден път да потретим, че израелските ВВС вече не влизат в сирийското въздушно пространство!!!

Няма друг «секрет».

Мил им е животът на хората!

Това е!

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;