4 август 2019-Нюз Фронт.

Кметът на Киев Витали Кличко напусна украинската столица сутринта на 4 август,и отлетя в неизвестна посока.
Журналистката Ирина Каспарова публикува във Фейсбук снимка, на която позира с кмета на Киев в самолета.

Кличко в 8 сутринта приличаше на отпускник и щастлив турист, облечен в бяла тениска и шапка.

Със световния шампион на борда. Добро начало на ваканция “, написа журналистката, но много скоро осъзнавайки, че така издава определени планове на «отпускаря» побърза да изтрие постта от страницата си.

Украинските журналисти предложиха, съдейки по информацията в онлайн таблото на летищата в Киев към момента на публикуване на снимката на журналиста, че Витали Кличко може би е заминал за турската Анталия или в естонския Талин.
По-рано беше съобщено, че кабинетът на президента на Украйна Владимир Зеленски в изпратило искане до кабинета на министрите за освобождаване на Виталий Кличко от поста началник на Киевската градска държавна администрация (Киевска градска държавна администрация).
В отговор кметът на Киев нарече новото украинско правителство лъжци и непрофесионалисти.
Напомняме, че длъжността кмет на Киев, Кличко заема от 5 юни 2014 година, а поста на ръководител на градската администрация — от 25 юни същата година.

 

Напоследък се наблюдава изключителна политическа миграция сред представителите на Киевския режим, които рязко започнаха да отлитат на юг.

Такъв рязък туристически интерес възниква едновременно във връзка с възможни наказателни преследвания срещу онези, които превърнаха страната в американска колония, започнаха войната срещу Донбас, и пуснаха вируса на русофобията в Украйна…

Самият главатар на Киевския режим, Порошенко, е някъде може би в Турция. Според  различни данни, срещу Порошенко има заведени 11 наказателни дела, а преди да замине в «летен отпуск» последния е изтеглил солидна сума пари в кеш ( за да не се проследват банкови движения, когато плаща с карта). Известно е също така, че Порошенко разполага с 5 различни паспорта ( не е известно всички ли си на негово име).

Продължаваме да следим темата в развитие. Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;