На президента на Украйна Владимир Зеленски му остава не повече от година — ще го свалят, а след една-две години в страната ще се установи военна диктатура, това заяви киеският военен експерт Алексей Арестович.

Според него, в резултат на подобен преврат държавата ще изгуби още част от своите територии. Според Арестович, «няма да има никаква война, защото никой няма да тръгне да умира за Зеленски. В Киев предкрекоха на Украйна загуба на нови територии.

«Считам, че Зеленски ще го свалят по официален път или по неофициален. Той няма да управлява до края на мандата си. Офицално ще го свалят на законова база, а неофициално — ще му направят преврат. Украйна напълно вероятно ще изгуби още територии», подчерта военният експерт.

Според специалисти, украинските територии, в частност Закарпатието, могат да бъдат завзети от Унгария.

Спред Арестович, в Украйна ще настъпи военна диктатура, но не е ясно под каква форма ще функционира тя.

Припомняме, че представителите на Крим призоваха Генералната асамблея на ООН да преразгледа на поредната си сесия отделно въпроса за блокадата на Крим от страна на Украйна. Това сподели членът на обществената палата на Русия, главата на регионалната българска национално-културна автономна република Иван Абажер.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;